MÅNDAGSMÖTE 2/2 – ”Äta Sova Dö”+SSU:s nomineringar

På måndagens möte lämnar GSHF storstaden (å-jo) för skånes slätt genom filmen ”Äta Sova Dö”.

Gabriela Katarina Pichler (med examen från filmhögskolan i Göteborg!) långfilmsdebuterade 2012 med ”Äta sova dö” och belönades med Guldbaggens ”bästa regi”, ”bästa manus”, ”bästa kvinnliga huvudroll” och ”bästa film” för en samhällsdykning i Sverige. Hon tilldelades även Jan Myrdal-sällskapets lilla litterära pris (Robespierrepriset) och filmen skickades som det svenska bidraget till Oscarsgalan.

Filmen skildrar det som Sverige ofta kritiserats för internationellt; en diskriminerande och trögutvecklad arbetsmarknad, detta på en personlig nivå genom en ung kvinnas och hennes pappas liv i en svensk småstad.

En speciell film som väcker känslor och visst samhällsbaserat vemod med stort behov av att samtala kring allt vad filmen manar till – vi bjuder naturligtvis på popcorn och godis!

OBS: Notera att mötet börjar 17.30 – då vi…

från: http://on.fb.me/1tsivPx