Äta, sova dö, SSU:s DS och utlysning om politisk sekreterare

På måndagens möte lämnar GSHF storstaden (å-jo) för skånes slätt genom filmen ”Äta Sova Dö”. 

Gabriela Katarina Pichler (med examen från filmhögskolan i Göteborg!) långfilmsdebuterade 2012 med ”Äta sova dö” och belönades med Guldbaggens ”bästa regi”, ”bästa manus”, ”bästa kvinnliga huvudroll” och ”bästa film” för en samhällsdykning i Sverige. Hon tilldelades även Jan Myrdal-sällskapets lilla litterära pris (Robespierrepriset) och filmen skickades som det svenska bidraget till Oscarsgalan. 

Filmen skildrar det som Sverige ofta kritiserats för internationellt; en diskriminerande och trögutvecklad arbetsmarknad, detta på en personlig nivå genom en ung kvinnas och hennes pappas liv i en svensk småstad. 

En speciell film som väcker känslor och visst samhällsbaserat vemod med stort behov av att samtala kring allt vad filmen manar till – vi bjuder naturligtvis på popcorn och godis!

OBS: Notera att mötet börjar 17.30 – då vi först ska fastslå nomineringar till SSU:s distriktsstyrelse! Extra mycket godis utlovas för att kompensera byråkratiskt käbbel.

Vi håller till på Terrassbaren intill Linnéplatsen och Globala Institutionen (se karta ovan), vid frågor – Kontakta Maja Stenegard 0739566109 eller Håkan Bernhardsson 0738424918.

Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen söker politisk sekreterare

Länk. Annonsen i sin helhet följer här:

Som politisk sekreterare stödjer du de förtroendevalda inom de sakpolitiska områden du ansvarar för. I uppdraget ingår att både arbeta strategiskt och långsiktigt men även hantera dagsaktuella politiska ärenden. Du är en viktig resurs i arbetet att utveckla den socialdemokratiska politiken i regionen. Du ingår i ett nätverk av politiska sekreterare och samverkar med kollegor i andra partier.

Vi söker dig som är självständig och nyfiken samt tar ansvar för att ditt sakpolitiska område utvecklas i enlighet med de förtroendevaldas beslutade inriktning och målsättning. Vi ser gärna att du har adekvat utbildning – gärna inom statsvetenskap, är analytisk och är en lagspelare. Du har vidare goda språkkunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet från politiskt- och/eller fackligt arbete, samt inom kommunikation och media är meriterande.

Självklart delar du de socialdemokratiska värderingarna och har god kännedom om hur en politiskt styrd verksamhet fungerar.

Vi eftersträvar en bred sammansättning på kansliet. Vi ser mångfalden som en viktig resurs.

Tjänsten är heltid 100% fram till 2018-12-31, med ev. möjlighet till förlängning. Provanställning kan bli aktuell. Arbetsplatsen är Vänersborg men möjlighet till distansarbete finns. Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.

Tycker du att uppdraget verkar spännande och intressant? Då kan du få veta mer om du tar kontakt med oss.

Skicka din ansökan eller ställ din fråga till:

Bijan Zainali, kanslichef – Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen
bijan.zainali@vgregion.se
tel. 070-588 70 69
 

Skriv i Libertas!

S-studenters idépolitiska tidskrift, Libertas är ständigt på jakt efter nya artiklar till sin nättidning. Tveka inte att höra av er till någon i styrelsen om ni behöver hjälp med att formulera era debattartiklar.

Maila era bidrag, tips eller idéer till libertas@s-studenter.se.

* * *

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2015
Med vänlig hälsning,
Styrelsen

Nyhetsbrevet hittar du här: http://bit.ly/1BFbs3H