Progressiv stadsplanering, kallelse till beslutande möte och solidaritetsmanifestation

9 februari: Progressiv stadsplanering med Johannes Hulter

Hur kan stadsplanering bygga bort bilberoende? Hur stor roll spelar kommunpolitiken för stadsbilden? Vad kan vi lära av hur Göteborg byggdes ut? På måndag den 9 februari 18.00 kommer Johannes Hulter till GSHF för att tala om progressiv stadsplanering.

Johannes Hulter har ett förflutet inom GSHF och har även varit samordnare för nätverket Yimby (“Yes in my backyard”, motsatsen till skepticismen mot nybyggen, “Not in my backyard”). Nu är han stadssekreterare för Socialdemokraterna i Göteborg, ledarskribent på tidningen Ny tid och förste vice ordförande i byggnadsnämnden.

Vi håller som vanligt till i Terassbaren, som ligger på Campus Linné, vid Linnéplatsen (karta: http://bit.ly/1vEjyIv). Hör av dig på gshfkontakt@gmail.com om du har frågor eller till Håkan på 0738424918 om du inte hittar. Bra fika utlovas!

Välkommen!
 

Kallelse till beslutande medlemsmöte 2015-03-02 17:30 (obs!)

På måndag den 2 mars håller GSHF beslutande medlemsmöte för att välja vilka vi ska nominera till S-studenters presidium. Mötet börjar redan 17:30 för att vi ska hinna med övriga mötet, som kommer handla om Burma (mer information om detta senare dock!).

Nomineringarna till övriga förbundsstyrelsen äger rum den 30 mars, samma dag som vi behandlar motioner till S-studenters kongress. Närmare information om detta kommer också senare.
 

13 februari: Manifestation för att stärka banden mellan kyrka och moské

På fredag den 13 februari deltar GSHF i en manifestation för att stärka banden mellan kyrka och moské. Tider:

13.15 Samling, Myntgatan 4, Göteborgs moské
13.45 Kedjan når Hisingsgatan 26, Brämaregårdens kyrka
Kaffe serveras vid Göteborgs moské och Brämaregårdens kyrka.
14.00 Visning av Brämaregårdens kyrka
14.30 Visning av Göteborgs moské

Länk till fb-event.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen

Nyhetsbrevet hittar du här: http://bit.ly/1AKxmax