23 februari: MY OJASTE (F!) GÄSTAR GSHF

Feministiskt initiativ har på bara ett års tid ökat från ungefär 1500 till över 22 000 medlemmar och är idag Sveriges fjärde största parti sett till antal medlemmar – större än både Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Även om rösterna inte räckte hela vägen över riksdagsspärren, är F! idag representerade i såväl Europaparlamentet som i flera svenska kommuner – däribland vårt eget Göteborg, där partiet utgör en del av den styrande rödgrönrosa konstellationen.

På måndagens möte får vi besök av F! Göteborgs nyvalda ordförande My Ojaste. My kommer att prata och diskutera kring hur F! hoppas kunna påverka den svenska feminismen, hur deras syn på jämställdhetspolitik ser ut, det intersektionella perspektivet – och, framförallt, vad socialdemokratin saknar och kan bli bättre på.

Efter en kortare föreläsning följer diskussion om våra gemensamma beröringspunkter, men också de konflikter som finns mellan Socialdemokraterna och det som brukar bete…

från: http://on.fb.me/1FBXKFs