Kampanjer, skrivkurs och motionsmöte

Veckan som kommer kommer innehålla en hel del smått och gott. Inte minst kommer ju Stefan Löfven till Handelshögskolan måndag den 23 mars. Efter föreläsningen kommer vi genomföra en kampanj med flygbladsutdelning utanför skolan. Vi kommer även genomföra en lunchkampanj på onsdag den 25 mars (se info nedan).

 

Måndagen den 6 april är annandag påsk, och vi genomför därför inget ordiniarie medlemsmöte då. Men om intresse finns skulle vi kunna ses för allmänt häng och politiska samtal.

* * *

OBS! PLATS!

 

På måndag den 23 mars provar vi ett lite annorlunda koncept för GSHF:s möte. I stället för att ses på Terassbaren börjar mötet 18.00 på restaurangen Folk som ligger i anslutning till Folkteatern i Folkets hus vid Järntorget.

 

Därefter, vid 19, rör vi oss till Trappan för panelsamtal om arbetarrörelsens mål med Kajsa Borgnäs (f.d. ordf. S-studenter), Marika Lindgren Åsbrink (politisk sakkunnig, Finansdepartementet), Anders Nilsson (Tankeverksamheten inom arbetarrörelsen i Göteborg) och Kjell Rautio (utredare, LO). Mer information hittar du här: http://on.fb.me/1CjJHEd .

 

Om du har frågor eller inte hittar går det bra att höra av sig till Håkan på 0738 42 49 18 eller gshfkontakt@gmail.com. Vi syns!
 

* * *

Onsdag 25 maj – Lunchkampanj

Onsdagen den 25 maj från 11.45-13 genomför vi en lunchkampanj tillsammans med SHS utanför Stats/KTB/Handels.

 

Kontakt:

Håkan, 0738 42 49 18

* * *

Lördag 28 mars – Kurs i politiskt skrivande

Har du någonsin haft en politisk idé och undrat hur du ska få ned den på papper? På lördag den 28 mars anordnar Göteborgs Socialdemokratiska Högskoleförening (GSHF) och Socialdemokratiska Handelsstudenter (SHS) en kurs i politiskt skrivande. Syftet med dagen är att ge alla deltagare verktygen för att själva kunna uttrycka sig politiskt och få ut sina budskap i skrift.

 

Dagen kommer bland annat innehålla en föreläsning av Madeleine Bengtsson, chefredaktör för S-studenters idépolitiska tidskrift, Tidskriften Libertas, om innebörden av politiskt skrivande för rörelsen och medlemmen.

 

Vi kommer även ägna oss åt praktiska moment, som artikelworkshops och övningar i kreativt skrivande tillsammans med Henrik Forsberg, SHS/Avant magasin, och Håkan Bernhardsson, GSHF/journalistlinjen vid Göteborgs universitet.

 

Rikligt med fika utlovas under hela dagen!

 

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER, anmäl er närvaro här:

http://bit.ly/1FYhlz4

 

När? Lördag 2015-03-28, 14-18

Var? AFiG:s lokaler på Järntorget 7, våning 5

Kontakt: Håkan Bernhardsson, 0738 42 49 18 eller gshfkontakt@gmail.com.

* * *

 

30 mars: Motionsmöte och nomineringar till S-studenters förbundsstyrelse och Libertas

 

Måndagen den 30 mars är det dags för motionsbehandling inför S-studenters kongress 12-14 juni på Viskadalens folkhögskola utanför Borås.

 

Utöver motionsbehandling ska vi även nominera kandidater till S-studenters förbundsstyrelse, S-studenters övriga stadgeenliga val och Tidskriften Libertas redaktion.

 

Skicka dina motioner till gshfkontakt@gmail.com helst senast en vecka före mötet. Skicka dina nomineringar till samma adress! Det går även bra att lyfta nomineringar på sittande möte.

 

Vi håller i vanlig ordning till på Terassbaren som ligger på Campus Linné vid Linnéplasten. Karta: http://gshf.nu/moten . Hör av dig till Håkan på 0738 42 49 18 eller gshfkontakt@gmail.com om du har frågor!

Med vänlig hälsning,
Styrelsen

Nyhetsbrevet hittar du här: http://bit.ly/1IfUH4d