Tema feministisk utrikespolitik: filmvisning med GSHF

Då förra mötets planerade feministiska filmvisning utgick, på grund av det vackra vädret, kommer vi istället att visa den iranska filmen ”Kvinnor offside” på måndagens möte.

Filmen är regisserad av Jafar Panahi och visades för första gången 2006. Vi får följa en grupp fotbollsälskande kvinnor i Iran, som på grund av landets kvinnoförtryckande lagstiftning förbjuds stå i publiken på fotbollsmatcher. För att komma runt detta förtryck bestämmer sig kvinnorna för att försöka lura makthavarna – genom att klä ut sig till män.

Efter filmen kommer vi, förhoppningsvis, ha tid för diskussion kring feminismens olika uttryckssätt i olika delar av världen. Det bjuds självklart på både frukt och fika, och vi håller som vanligt till på Terrassbaren på Campus Linné. Varmt välkomna!

Vid frågor och funderingar: Kontakta Josef Akar på 0739-789922.

från: http://on.fb.me/1br9AWq