Diskussionskväll: Framtidspartiets framtid?

På måndag samlas vi i terassbaren för att inleda temat Socialdemokratins framtid med en diskussionskväll, på terassbaren eller utomhus om vädret tillåter!

Vi kommer att inleda med diskussioner om övergripande ideologiska frågor. För att den som vill ska hinna fundera lite på förhand lägger vi upp frågorna här:

1: När socialdemokratin går till val 2018, bör vi gå mer mot mitten eller längre vänsterut? Diskutera gärna ur både ett rent strategiskt ”hur vinner vi valet?”-perspektiv och ur ett mer politiskt ”hur skapar vi ett bättre samhälle?”-perspektiv!

2: Hur ska socialdemokratin gå tillväga för att bekämpa de reaktionära och rasistiska krafter som är på framfart i Europa?

3: Runtom i Europa befinner sig socialdemokratiska partier i djup existentiell kris. Tyska SPD från 34% 2005 till 23% 2009, grekiska PASOK från 43% 2009 till 4% (!!!) 2015, danska S från 36% 1998 till 24% 2011. Listan fortsätter. Istället går väljarna till partier till vänst…

från: http://on.fb.me/1e5KrlF