Nyhetsbrev från GSHF

 

Nyhetsbrev från GSHF

 

 

Veckans nyhetsbrev från GSHFGSHF:s nyhetsbrev

Filmvisning: Hannah Arendt

I måndags mindes vi Kristallnatten som skedde mellan 9:e och 10:e november 1938. Återigen ser vi högerextrema krafter växa i samhället. Med anledning av detta blir onsdagsmötet med GSHF denna vecka en filmvisning där vi visar filmen Hannah Arendt. Filmen berättar om hur Hannah Arendt, en av 1900-talets viktigaste filosofer, skrev sitt mest berömda verk ”Den banala ondskan” efter att ha bevittnat Adolf Eichmanns rättegång i Jerusalem 1961. Här gör Hannah Arendt upp med tanken att ondska kanske inte alltid kommer av onda avsikter, utan enbart brist på tänkande. 

(Filmens tal är varierande tyska och engelska, textningen är på svenska). 

Var: Terassbaren, Campus Linné, Linnéplatsen. http://bit.ly/1oMAU5q
Vid frågor kontakta:
Elvira Johansson på 076-847 05 61 eller gshfkontakt@gmail.com

Varmt välkomna!

Copyright © 2015 Göteborgs socialdemokratiska högskoleförening (GSHF), All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp

 

Nyhetsbrevet hittar du här: http://bit.ly/1WPNXA2