Linnea Stevander (Förbundsstyrelsen) GSHF

Linnea Stevander heter jag och är 22 år gammal, även om jag känner mig dubbelt så gammal för det mesta. Jag skriver för tillfället på min kandidatuppsats i statsvetenskap. Jag sitter även på kommunala förtroendeposter i Kungälvs kommun och jobbar extra som personlig assistent.

När jag var 14 år var jag arg. Jag var så arg att jag gick med i SSU. Sedan dess har jag uttryckt min ilska över rådande samhällssystem genom motioner, debattartiklar och en och annan debatt på krogen på senare tid.

Nu kandiderar jag till S-studenters förbundsstyrelse. Jag gör det för att jag vill ge andra medlemmar samma chans som jag fick. Samma chans till idépolitisk utveckling, till att kunna påverka den lokala, regionala och nationella politiken och samma chans till gemenskap.

Ofta får jag frågan kring mina hjärtefrågor och då brukar jag dra till med någon dagsaktuell fråga. Sanningen är att jag brinner för ideologi, för idépolitiken snarare än för utformningen av pensionssystemet. När en brinner för ideologi blir alla sakfrågor intressanta och kan ligga till grund för ett konstruktivt samtal.